Objavljeno: 27.3.2018 07:00

Novi Monitor!

V novi številki Monitorja smo pripravili velik preizkus cenejših telefonov. Cenovni okvir smo postavili med 100 in 300 evrov, na preizkusu pa se je nabralo 23  modelov dvanajstih blagovnih znamk. Med njimi so seveda tudi manj znane znamke, s katerimi pogosto dobimo presenetljivo veliko za razmeroma malo denarja.

Pri telefonih smo preizkusili tudi eno najbolj vročih novosti ta hip, Samsungov Galaxy S9+. Gre za težko pričakovanega naslednika odličnega modela Galaxy S8+, telefona najvišjega zmogljivostnega razreda. Novi model S9+ je navzven praktično enak predhodniku, a vseeno prinaša nekaj zanimivih novosti.

Mrzlica okoli kriptovalut se je od novega leta dalje sicer nekoliko umirila, večina bolj znanih valut je na vrednosti izgubila kar precej. V tokratnem Monitorju smo tako preizkusili, kako se lahko lotimo rudarjenja različnih kriptovalut - kakšna oprema je na voljo, koliko lahko pričakujemo zaslužka in kje sploh začeti.

Pišemo tudi o novi aferi, ki je konec marca pretresla Facebook, torej o zlorabah podatkov o uporabnikih omrežja, za katere so odgovorni vedeli, a jih niso preprečili. Analitsko podjetje Cambridge Analytica je podatke uporabilo za oblikovanje oglasnih sporočil, s katerimi naj bi odločilno vplivalo tudi na razplet volitev v ZDA in referendum o izstopu Velike Britanije iz EU.

Pri preizkusih smo pod drobnogled med drugim vzeli tudi zanimivo električno kolo, imenovano Unimoke, robustno kolo z obliko, povsem podvrženo uporabnosti. Preizkusili smo tudi dva nova 3D tiskalnika, ki sta navdušila z enostavnostjo rabe.

Med bol poljudnimi temami lahko omenimo članek o zgodovini seksa v spletu. Od zametkov pornografije pa do bordelov z lutkami, računalniških iger s tovrstno tematiko in razvoja spolnih pripomočkov, povezanih v splet – področje, ki se imenuje teledildonika.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, tokrat pišemo o informacijskih tehnologijah v bančništvu in zavarovalništvu.

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in vsega ostalega.

Naslednja številka izide v torek, 24. aprila, še prej pa bo izšla naša posebna izdaja z izborom najboljših tujih besedil - Monitor Svet.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji