Objavljeno: 29.5.2018 06:00

Novi Monitor!

Dobrodošli v napovedniku za novo številko Monitorja, ki je od danes na voljo v vseh prodajnih kanalih!

Spletni fevdalizem postaja vedno večji problem digitalne družbe, z velikani (Google, Amazon, Facebook) na čelu. Od izogibanja davkov do mešetarjenja z osebnimi podatki in izigravanje zakonodaje, monopoli teh podjetji bo še nekaj časa pomembna tema. Digitalna os zla!

Po daljšem času smo se spet lotili procesorjev - zanimiva je predvsem AMDjevo prebujenje in ponudba odličnih procesorjev v vseh cenovnih razredih. Članek vsekakor priporočamo vsem, ki razmišljajo o morebitni nadgradnji ali nakupu novega računalnika.

Med posameznimi preizkusi smo tokrat zbrali kar nekaj raznolikih reči. Prevažali smo se z Nissanovim novim Qashqaijem, opremljenim s paketom asistenčnih sistemov ProPilot. Gre za enega cenejših avtomobilov s tovrstnimi sistemi, čeprav bomo zanj še vedno odšteli skoraj 30.000 evrov. Zanimivo je videti, kako ti sistemi napredujejo, a o resni avtonomni vožnji je še prezgodaj za govoriti.

Preizkusili smo tudi par novih pogonov SSD, ti se za razliko od nekaterih komponent (pomnilnika, grafičnih kartic) še vedno vztrajno cenijo. Eden izmed preizkušenih modelov ob solidni hitrosti delovanja ponuja 480 GB prostora - že za dobrih 160 evrov!

Preizkusili pa smo tudi zadnjo razvojno različico prihajajočega Android P (uradna splavitev bo sicer jeseni), med nenehnimi preizkusi pa se je spet nabralo nekaj zanimivih telefonov. V laboratoriju sta kar nekaj pozornosti pritegnili dve Nokii srednjega cenovnega razreda, obe opremljeni z lahkotnim sistemom Android One, neobremenjenim z grafičnimi prevlekami in nepotrebnimi dodatnimi aplikacijami. Preizkusili smo tudi novi Samsung Galaxy A6+, cenejšo alternativo dražjim Galaxy S9+.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, tokrat pišemo o Microsoftovi konferenci Build 2018 in o programsko in podatkovno gnanem e-poslovanju.

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in vsega ostalega.

Naslednja redna številka izide v torek, 26. junija, še prej, 12. junija, pa vas bomo razveselili s posebno tematsko številko, ki bo posvečena kripto svetu. Obe številki bosta naprodaj preko celega poletja.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji