Objavljeno: 5.3.2010

Novi NAS sistemi iz Thecusa

Thecus je ime, ki se je tudi pri nas že dobro prijelo. S svojimi NAS sistemi ciljajo predvsem na domače uporabnike ter na mala in srednja podjetja.

Na CeBITu imajo razstavljene svoje najnovejše naprave. Domači uporabi je namenjen N2200, v katerega je mogoče vgraditi do 2 diska velikosti 3.5 ali 2.5 palca. Podprti so standardi RAID 0, 1 in JBOD. Prek dodatnega ISB ključa je napravo možno vključiti v omrežje tudi prek brezžične povezave. Programska oprema na napravi omogoča, da si z N2200 naredimo pravi medijski strežnik (glasba, video) in kot je že v navadi tudi pri konkurenčnih izdelkih, si lahko omislimo direkten priklop USB ali IP kamer. S tem si hitro postavimo enostaven sistem za video nadzor.

Med močnejšimi napravami za podjetja in dom pa izstopa novi N4200. Vanj lahko vložimo štiri diske obeh standardnih velikosti jih združimo v polje po standardih RAID 0,1,5. Zaradi podvojenega kontrolerja je možno narediti dve povsem ločeni RAID polji ter tako pridobimo na hitrosti celotnega sistema. Procesorsko moč za delovanje si N4200 jemlje pri Intelovem D510 dvojedrnem procesorju ter 1GB pomnilnika, kar omogoča, da je zelo odziven tudi v primeru več sočasnih povezav. Za primer okvare napajalnika, pa je možno dokupiti tudi redundančnega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji