Objavljeno: 29.10.2004

Novi pomnilniški sistemi Hewlett-Packard

Podjetje HP je predstavilo nove izdelke na področju pomnilniških sistemov SAN in NAS, s čimer odgovarjajo na nedavne novosti tekmecev, hkrati pa širijo ponudbo v nižjih cenovnih razredih. Novi izdelki so namenjeni pretežno malim in srednje velikim izdelkom, segajo pa od namenskih podatkovnih strežnikov iz družine ProLiant, do samostojnih pomnilniških sistemov StorageWorks.

Prva novost je SAN rešitev HP StorageWorks Modular Smart Array (MSA) 1000 Small Business SAN Kit, ki v kompletu vključuje pomnilniški sistem, dva vmesnika FC-AL z 2 Gb/s Fibre Channel in optično stikalo QLogicSANBox stikalo z osmimi vrati. Za preprosto namestitev skrbi orodje Qlogic SANsurfer Small Business SAN, obljubljajo pa celo postavitev v samo nekaj minutah in to z manj kot 25 kliki miške. Celota je na voljo za ceno nekaj pod 10.000 dolarjev, kar je 24% manj kot pri nakupu ločenih sestavin. S tem je HP odgovoril predvsem na nove sisteme Dell/EMC AX100.

HP je predstavil tudi tri nove namenske strežnike HP ProLiant Storage Server ML350, ML 370 ter DL380, ki omogočajo delovanje predvsem prek vmesnikov iSCSI in lokalnega omrežja ethernet. Rešitev je posebej prilagojena za uporabo s programskimi strežniki Microsoft SQL Server 2000, Oracle Database 9i in Oracle Database 10g, vse skupaj pa upravljamo s paketom HP ProLiant Application Storage Manager. Zmogljivosti sistemov se gibljejo od 1,2 TB pri modelu HP ProLiant ML350 G4 Storage do 48 TB pri modeli HP ProLiant DL380 G4 Storage.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji