Objavljeno: 20.8.2003

Novi predvajalniki mp3 iz prenovljenega Ria

Iz groba potegnjen Rio, ki ga je po stečaju podjetja Sonic Blue kupila združba D&M Holdings, je predstavil nove predvajalnike digitalne glasbe. Rio je bilo prvo podjetje, ki je pričelo prodajati samostojne predvajalnike za posnetke MP3 in tudi dobilo tožbo, ki jo je zoper njih sprožilo ameriško združenje glasbenih založnikov RIAA.

Med sedmimi novimi modeli je nekaj presenečenj, predvsem predvajalnik Rio Nitrus, saj gre za prvi predvajalnik, ki za pomnilnik hkrati uporablja disk in pomnilniške kartice. Vendar Nitro ni pretirano navdušil poznavalcev trga, saj ima precej skromne tehnične značilnosti (denimo zgolj 1,5 GB velik disk), hkrati pa ceno, ki je primerljiva z srednjimi različicami Applovega iPoda.

Predvajalniki Chiba, Cali in Fuse imajo vgrajen pomnilnik, poganja pa jih ena baterija velikosti AAA. Fuse s 128 MB pomnilnika je mogoče priključiti neposredno v USB vtičnico, Cali in Chiba, ki sta na voljo v različicah s 128 MB in 256 MB pomnilnika pa preko priključne postaje. Zadnjo novost predstavlja Rio Karma, ki za pomnilnik uporablja 20 GB disk, vendar se za razliko od ostalih tovrstnih predvajalnikov ne priključuje preko vmesnika USB ali FireWire, temveč kar v lokalno omrežje. Zanimiva je tudi vgrajena podpora za odprti zapis Ogg Vorbis. Riovi predvajalniki stanejo v ZDA od 130 dolarjev (Fuse), do 400 dolarjev za Karmo.

http://www.rioaudio.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji