Objavljeno: 12.5.2006

Novi prenosniki iz HP-ja

Hewlett-Packard je predstavil niz novih prenosnikov, tako za poslovno kot domačo rabo. Med poslovnimi prenosniki je najbrž najpomembnejša novost model Compaq nc6400, ki sodi v tako imenovani razred "delovnih konj", torej tistih, ki so najbolj zaželeni v podjetjih. Osnova je prenosnik s procesorjem Intel Core Duo ter 14,1-palčnim zaslonom, kupci pa se lahko odločajo za številne komunikacijske in pomnilniške opcije. Cene se v ZDA pričnejo pri 1.550 dolarjih.

Na področju lahkih prenosnikov je HP predstavil model Compaq nx2400, ki ima 12,1-palčni zaslon, tehta 1,26 kg (1,44 z dodatno optično enoto), za razliko od tekmecev pa ima tipkovnico normalne velikosti. Na voljo so različne zmogljivosti akumulatorjev, ki nudijo trajanje delovanja 3, 6 ali 9 ur. Osnovna cena je 1.600 dolarjev. Vstopni poslovni model nosi oznako Compaq nc7400, ima 15,4-palčni zaslon širokega tipa in je v ZDA na voljo že za 750 dolarjev. Nova sta tudi modela Compaq nc4400 in nc8400.

Na področju prenosnikov za domačo rabo so novosti modeli Pavillion dv2000 in Presario V3000. Za nove prenosnike so značilne številne posebnosti, kot je novi material ohišja HP Imprint, ki so ga razvili pri družbi Nissha film. Poleg večje odpornosti nudi različne vzorce oziroma teksture za različne modele prenosnikov, kar daje prenosnikom unikaten videz. Doslej so tovrstni material že uporabljali pri proizvodnji mobilnih telefonov in celo avtomobilov, HP pa je prvi na področju računalnikov.

Novi prenosniki so izrazito večpredstavno usmerjeni, med drugim pa imajo funkcijo QuickPlay, ki omogoča predvajanje glasbe in celo filmov DVD brez zagona računalnika. Nekateri modeli imajo vgrajene tudi video kamere za video konference. Novi prenosniki so na voljo tako s procesorji Intel Core Duo, kot tudi AMD Turioni 64 X2. Za domačo rabo je novost Pavillion Expansion Base, priklopna postaja z nosilcem, ki prenosnik lahko spremeni namizni računalnik oziroma v pravcati domači center zabave.

HP Compaq nc2400.

HP Compaq nc6400.

HP Compaq nc7400..

HP Compaq nc4400..

HP Compaq nc8400..

HP Pavillion dv2000.

HP Presario V3000.

HP Pavillion Expansion Base.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji