Objavljeno: 17.4.2008

Novi profesionalni kameri iz Canona

Canon je predstavil dve novi profesionalni kameri za snemanje v visoki ločljivosti 1080i, ki sta naslednici modela XL H1. Manj zmogljiva XL H1A je namenjena predvsem snemanju na terenu in bo julija letos na voljo za 6000 dolarjev (okoli 3800 evrov), po naprednejši XL H1S pa bodo posegali predvsem studijski snemalci, in sicer od junija naprej za ceno 9000 dolarjev (5600 evrov).

Obe kameri snemata na kasete in vsebujeta sistem treh tipal CCD velikosti 1/3 palca in ločljivosti 1,67 milijona točk, ki se od več kot dve leti stare kamere XL H1 ne razlikuje bistveno. Pomembna izboljšava je objektiv z 20-kratno povečavo, ki ima tri ločene obroče za nadzor ostrine, povečave in zaslonke, dvokanalno snemanje zvoka preko priključka XLR pa ima odslej ločene filtre in omogoča ročne nastavitve.

Bistvena prednost 3000 dolarjev dražjega modela XL H1S je profesionalni nabor priključkov Jackpack: izhod HD-SDI za nestisnjen video ločljivosti 1920x1080 omogoča prenos 1,485 Gb/s in vključuje tudi zapis zvoka in časovne kode, priključka »genlock« in »timecode« pa skrbita za nadzor snemanja z več kamerami hkrati.

Canon XL H1S

www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji