Objavljeno: 3.5.2009

Novi PSP prihaja jeseni

Govorice o novi ročni igralni konzoli Sony PlayStation Portable so vse glasnejše. Konzola, ki je dolgo uživala ugled najboljšega igričarskega pripomočka, ki ga lahko spravimo v žep, je s prihodom izdelkov kot sta Nintedno DSi ter Apple iPhone izgubila precej potencialnih uporabnikov. Pri Sonyu zato že snujejo novo generacijo ročne konzole, ki naj bi nosila ime PSP Go!, pokazali pa naj bi jo junija na igričarskem sejmu E3.

Sony naj bi prenovo opravil temeljito, saj naj bi se igra na karticah UMD poslovile, konzola pa naj bi bila opremljena z večjo količino flash pomnilnika. Pripravili naj bi dve različici, eno s kapaciteto 8 in drugo s kapaciteto 16 GB pomnilnika, tega pa naj bi bilo moč še razširiti z uporabo dodatnih pomnilniških kartic (ker napravo izdeluje Sony, bržkone ni težko uganiti katerih).

Ob splavitvi naj bi bilo za novo konzolo na voljo okoli 100 iger, pri pa je bodo deležni Japonci, in sicer septembra. Mesec kasneje bo nova konzola naprodaj v ZDA in, če bo sreča naklonjena stari celini, tudi v Evropi.

www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji