Objavljeno: 23.6.2004

Novi računalniki z nabori Intel 915 in 925

Intelovi predstavitvi novih sistemskih naborov in hitrejših procesorjev Pentium 4 je hitro sledila tudi predstavitev novih modelov računalnikov s strani velikih proizvajalcev. Kljub temu, da jih srečamo v vseh kategorijah, je veliko novih sistemov izrazito večpredstavno usmerjenih, kar seveda podpirajo novi nabori.

Eden takih je HP Media Center m1000, ki ima poleg ostalega na vrhu ohišja vgrajeno ležišče za digitalni fotoaparat, predviden pa je tudi za priključitev izmenljivega zunanjega diska Personal Media Drive, ki je lahko uporabljen tudi za izdelavo varnostnih kopij. Cene tega sistema se v ZDA pričnejo pri 1.100 dolarjih.

Dell je nove procesorje in nabore vgradil v celotno družino svojih računalnikov. Z novimi gradniki so opremljeni modeli OptiPlex GX280 in SX280, slednji pa se lahko pohvali z zelo kompaktnimi merami. Intelove novosti so vgrajene tudi v računalnike Dimension 4700, 8400 in XPS, ti pa so tudi tehnično najbolj bogati (diski do 400 GB, TV kartice, najnovejše grafične kartice).

IBM je z novimi elementi obogatil svojo družino sistemov ThinkCentre, kjer je novost predvsem računalnik ThinkCentre A51p z začetno ameriško ceno 830 dolarjev. Kasneje bodo nove procesorje in nabore vgradili tudi v druge svoje sisteme, vključno v najmanjše modele ThinkCentre S. Pričakovati je mogoče, da bodo v naslednjih tednih nove sisteme predstavili tudi drugi proizvajalci.

http://www.hp.com

http://www.dell.com

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji