Objavljeno: 2.10.2008

Novi različici Microsoft Visual Studio in .NET Framework

Microsoft je predstavil naslednje različice razvojnih orodij in platform, ki se bodo imenovale Visual Studio 2010, in ogrodje .NET Framework 4.0. S programskim orodjem VSTS 2010 je Microsoft naredil korak naprej v zagotavljanju posameznikom in razvojnim oddelkom napredno rešitev, ki omogoča učinkovito povezovanje in gradnjo ter dostopnost visokozmogljivih aplikacij. Programsko orodje Visual Studio Team System bo omogočalo demokratizacijo upravljanja življenjskega cikla aplikacije. Izboljšana so orodja za modeliranje, učinkovitost v ciklu preizkušanja, razširljivost in zmožnost sodelovanja.

Microsoft je prvič javno prikazal naslednjo različico razvojnega ogrodja .NET 4.0 ter razvojnega orodja in platforme z imenom Visual Studio 2010. Napovedal je tudi, da bo naslednja različica osredotočena na pet ključnih področij: izkoriščanje možnosti naslednje generacije platform, navduševanje razvijalcev, razvoj naprednih aplikacij za posamezne oddelke, podpora prihajajočim trendom, kot je računalništvo v oblaku, ter razširjanje upravljanja življenjskega cikla aplikacij (Application Lifecycle Management – ALM).

Predstavitev je vključevala podroben vpogled v način, kako bo orodje Visual Studio Team System (VSTS) 2010, ki je nosil razvojno ime Rosario, omogočilo razširiti upravljanje življenjskega cikla aplikacije na več uporabnikov. Rešitev namreč omogoča, da se v proces upravljanja življenjskega cikla vključijo vsi zaposleni v razvojni organizaciji. Dodatne podrobnosti o možnostih, ki uresničujejo pet ključnih področij izboljšav, bodo predstavljene med samim razvojem izdelka.

www.microsoft.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji