Objavljeno: 9.10.2002

Novi Red Hat 8.0

Podjetje RedHat je na svojih spletnih straneh že objavilo najnovejšo različico istoimenske distribucije Linux. Red Hat 8.0 (z razvojnim imenom Psyche) je s svojimi novostmi usmerjen predvsem na uporabnike, ki Linuxa niso vešči in jih še vedno nekoliko težaven uporabniški vmesnik odvrača in ga zato ne vidijo kot možno zamenjavo za Microsoftove operacijske sisteme.

Že ob namestitvi lahko uporabnik izbere namestitveni način >>Osebno namizje<<, medtem ko je bilo prej moč izbrati le Delovno postajo ali Strežnik. Ta različica vključuje pisarniški paket OpenOffice, poštni odjemalec Ximian Evolution in novi uporabniški vmesnik Bluecurve, ki je nekakšen križanec standardnih vmesnikov KDE in Gnome. Kot spletni brskalnik je priložena Mozzila medtem ko Netscapeovega brskalnika ni več.

Ob predstavitvi novega operacijskega sistema sta zanimiva še dva dogodka. Najprej je še pred uradno predstavitvijo v javnost pricurljalo nekaj ključnih delov sistema, po predstavitvi pa je iz podjetja Red Hat odstopil eden od razvojnikov uporabniškega vmesnika KDE. Po njegovih besedah zato, ker je podjetje z vmesnikom Bluecurve funkcionalno okrnilo KDE.

http://www.redhat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji