Objavljeno: 18.6.2008

Novi rekorderji iz Toshibe

Toshiba je predstavila nove modele zmogljivih prenosnikov Qosmio, ki za zahtevne uporabnike prinašajo obilico zanimivih novosti. Qosmio G50 je denimo prvi prenosnik, ki poleg centralnega vsebuje tudi poseben koprocesor imenovan Toshiba Quad Core HD, namenjen zlasti pospeševanju večpredstavnih funkcij. V osnovi gre za rahlo spremejene procesor Cell, ki ga Sony sicer uporablja v svojih igralnih konzolah PS3. Qosmio G50 se sicer ponaša z velikanskim 18,4-palčnim zaslonom LCD in 500 GB diskovja.

Druga novost je model Qosmio X300, prenosnik, ki je izrecno mišljen za ljubitelje iger. Poleg 17,1-palčnega zaslona LCD izstopa predvsem grafični pospeševalnik Nvidia GeForce 9800 GTX, ki ima kar 1 GB velik namenski pomnilnik DDR3. Tudi v tem prostoru je prostora za dva diska s skupno zmogljivostjo 400 GB. V primerjavi s prvima se zdi novinec Qosmio F50 najbolj "navaden", čeprav gre za prenosnik s 15,4-palčnim zaslonom, ki premore odlično grafiko Nvidia GeForce 9700 GTS, posebnost pa je tudi vgrajen GPS sprejemnik, ki ga je prispeval Garmin. Vsi novinci iz družine Qosmio imajo vgrajene vmesnike eSATA za priključitev zunanjih diskov, zvočnike proizvajalca Harman Kardon in izhod HDMI za priključitev na domači televizor LCD.

Manjša, a nič manj zanimiva novost je ultra lahki prenosnik Toshiba Portege R500, ki je prvi model z vgrajenim diskom SSD velikosti kar 128 GB in težo komaj 1,08 kg, kljub temu, da ima vgrajeno optični zapisovalnik. Premore 12,1-palčni zaslon LCD z osvetlitvijo LED, procesor Core 2 Duo s taktom 1,33 GHz, 2 GB RAM, eno polnjenje akumulatorja pa zadostuje za okoli osem ur dela. V ZDA bo za model s 128 GB SSD diskom potrebno odšteti kar 3.000 dolarjev.

Toshiba Qosmio.

Toshiba Portege.

http://www.toshiba-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji