Objavljeno: 16.9.2003

Novi ročni računalniki na obzorju

Veliki prodajalci v svojih spletnih trgovinah pogosto nehote razkrijejo podatke o ročnih računalnikih, še preden so ti uradno objavljeni. Amazon.com je tako nedavno objavil tehnične podatke o novih modelih ročnih računalnikov Toshiba z okoljem PocketPC. Prva novost bo model PocketPC e405, ki bo zasnovan na procesorju Intel PXA251 s taktom 300 MHz, vseboval pa bo 64 MB RAM in bo cenovno uvrščen v spodnji razred.

Nova najzmogljivejša Toshiba z oznako PocketPC e805 pa bo zasnovana na nekoliko zmogljivejšem procesorju PXA263, vsebovala pa bo kar 128 MB RAM. Pričakujemo lahko tudi druge privlačne lastnosti, kot so vmesnik bluetooth in brezžični omrežni vmesnik Wi-Fi. Za razliko od tankega modela e405 no e805 nekoliko debelejši, saj bo imel vgrajeno tako režo za kartice Secure Digital, kot tudi Compact Flash. Oba modela bosta na voljo še pred koncem leta.

Nemški prodajalec Bluehand pa je zaslužen za razkritje novega dodatka za ročne računalnike Palm. To bo kartica SDIO z vgrajenim digitalnim fotoaparatom, ki premore tipalo velikosti 1,3 milijona pik, s čimer bo lahko zajemal slike ločljivosti do 1280 x 1024 pik. Novi dodatek bo stal 111 dolarjev.

http://www.toshiba.com

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji