Objavljeno: 30.6.2000

Novi strežniki Compaq

Med proizvajalci strežnikov poteka hud boj zlasti pri izdelkih, namenjenih za spletno strežbo. Veliki in uspešni spletni ponudniki so namreč tudi veliki kupci strežnikov, v takih okoljih pa je nadvse pomembno, koliko prostora je na razpolago, in kako enostavno je vzdrževati tovrstne sisteme.

Compaq je v ta namen predstavil nekaj novih strežnikov, s katerimi naj bi odgovorili na nedavne novosti podjetij IBM in Sun. Med najbolj zanimivimi je zagotovo strežnik ProLiant DL360, umeščen v ohišje za vgradnjo v omaro, visoko le 4,5 cm (velikost 1U v omari). Za lažji dostop je ohišje vgrajeno na tračnicah, kar poenostavlja namestitev in poznejše posege. Novi strežnik je lahko opremljen z enim 550 MHz procesorjem ali z dvema 800 MHz procesorjema Pentium III. Vsi sistemi imajo 133 MHz vodilo in podporo za tja do 2 GB sistemski pomnilnik. Strežnik je namenjen za dostop do zunanjih diskov.

Zanimiv je tudi precej zmogljivejši strežnik ProLiant DL580, ki meri v višino 4U, temelji pa na enakem sistemu tračnic kakor model DL360. Glavna razlika je v procesorjih, saj strežnik podpira do štiri procesorje Pentium III Xeon s hitrostmi do 700 MHz. Pomnilnik je lahko do 4 GB. Za tiste, ki zahtevajo poleg velike procesorske zmogljivosti tudi dovolj prostora za diskovne razširitve v samem strežniku, Compaq namenja novi model ProLiant ML570. Tudi v tem primeru gre za štiriprocesorski strežnik (višina 7U), le da ima precej več prostora za diske: skupna zmogljivost gre do 218 GB. Novost je tudi strežnik ProLiant CL380, ki je namenjen uporabi v gručah, poleg strojnih prilagoditev pa je priložen tudi nadzorniški paket Intelligent Cluster Administrator 2.0.

http://www.compaq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji