Objavljeno: 2.9.2003

Novi strežniki Primergy

Fujitsu Siemens je predstavil nove strežnike za vgradne omare, s katerimi dopolnjuje ponudbo med sistemi z Intelovo arhitekturo. Od obeh novosti je vsekakor zanimivejši Primergy RX800, ki premore do 8 procesorjev Intel Xeon MP v ohišju višine samo 4U. Sistem je sestavljen iz dveh komponent s po štirimi procesorji, poleg tega pa lahko dva strežnika RX800 združimo med sabo s posebnim hitrim vodilom, tako da je celota navzven vidna kot sistem s 16 procesorji. Sistem je zasnovna na naboru IBM EXA XA32, podpira procesorje s takti do 2,8 GHz in predpomnilniki velikosti do 2 MB.

Pomnilnik je lahko velik do 64 GB, podpira pa tudi pomnilniško zrcaljenje Chipkill za varno delovanje tudi v primeru okvare enega od modulov. Seveda pa je na voljo tudi cel kup drugih redundančnih delov. V strežniku je prostora za 292 GB internih diskov, za razširitve pa je na voljo šest 64-bitnih PCX-X podnožij. Vgrajena sta dva gigabitna omrežna vmesnika in dvokanalni krmilnik Ultra320 SCSI s podporo za polja RAID. Osnovna cena tega modela je 36.900 evrov.

Druga novost je dvoprocesorski sistem RX200, ki v omari zavzema prostor višine le 1U. Opremljen je enim ali dvema procesorjema Intel Xeon s takti do 3,06 GHz, podpira pa sistemsko vodilo s taktom 533 MHz. Pomnilnik je velik do 12 GB, v strežniku pa je prostora tudi za tri diske s podporo za vročo zamenjavo. Tudi tu srečamo dva gigabitna omrežna vmesnika in krmilnik RAID. Cena osnovnega modela je zelo ugodna - le 3.300 evrov.

http://www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji