Objavljeno: 21.8.2012

Novi svetovni rekord v metanju mobilnika

Kje drugje, kot na Finskem bi lahko priredili prvenstvo v metanju mobilnih telefonov v daljavo? Prireditev, ki jo v mestecu Savonlinna prirejajo že od leta 2000, je nadvse priljubljena in vsako leto privabi vse več gledalcev, a tudi tekmovalcev. Stvar je že šla tako daleč, da jo v zapisu v enciklopediji Wikipedia imenujejo kot "mednarodni športni dogodek".

Tekmovalci tekmujejo v več kategorijah: tradicionalni met (čez rame, pa kolikor gre), freestyle (točkuje se umetniški vtis), skupinski met (do trije tekmovalci, ocene se seštevajo) in junior (za otroke). Vse skupaj je nastalo za zabavo, ampak se je izkazalo, da je to odličen način za izražanje frustracije nad telefoni, seveda pa tudi priložnost za druženje.

Toda dogodek ni kar tako. Letos sredi avgusta je 18-letni Ere Karjalainen postavil novi svetovni rekord in svoj telefon vrgel kar 101,46 metrov daleč. Pa poizkušajte to doseči vi, če se vam zdi lahko. Drugi je bil južnoafričan Jeremy Gallop z 94,67 metra, na tretjem pa zopet Finec Oskari Heinonen, lanskoletni prvak, z metom 86,94 metra.

Zmagovalno sredstvo je bil seveda odsluženi mobilnik Nokia.

http://www.mobilephonethrowing.fi/

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_throwing

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji