Objavljeno: 5.11.2004

Novi tiskalniki iz Xeroxa

Xerox je predstavil niz novih laserskih tiskalnikov in večfunkcijskih naprav, ki so namenjene predvsem posameznikom in manjšim delovnim skupinam. Najmanjša novost je tiskalnik Phaser 3150, ki je z ameriško ceno okoli 350 dolarjev namenjen predvsem osebni rabi. Kljub temu nudi hitrost tiska s hitrostjo 22 strani na minuto, kar zagotavljata procesor s taktom 166 MHz in 32 MB velik pomnilnik.

Razred višje je model Phaser 5500, ki je namenjen omrežnemu tiskanju, saj nudi hitrost tiska 50 strani na minuto ob ločljivosti 1200 x 1200 pik na palec. V osnovi podpira dvostranski tisk in zmožnost tiska do 300.000 izvodov na mesec. Poganja ga procesor PowerPC s taktom 500 MHz, osnovni pomnilnik velikosti 128 MB pa je mogoče povečati kar na 0,5 GB. Novost je prenovljen paket omrežnih nadzornih programov CentreWare, ki omogoča učinkovit daljinski nadtor.

Xeorx je predstavil tudi novo najmanjšo večfunkcijsko napravo z lasersko tiskalniško tehnologijo. Model WorkCentre PE120 zmore kopirati, optično brati dokumente, faksirati in tiskati s hitrostjo 22 strani na minuto, stane pa 550 dolarjev. Kdor močno uporablja faksiranje, bo posegel po modelu FaxCentre F116, ki zmore poleg faksiranja še barvno optično branje (tudi neposredno v elektronsko pošto), delovanje prek internetne telefonije in tiskanje s hitrostjo 16 strani na minuto. Vse skupaj v ZDA za približno 1.000 dolarjev.

http://www.xerox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji