Objavljeno: 18.3.2005

Novi ultra tanki fotoaparati

Nikon in Sony sta predstavila nove modele digitalnih fotoaparatov, ki nudijo visoko ločljivost v zelo tankih in lahkih ohišjih. Novi Nikon Coolpix S1 je tako tanek le 2 cm, vendar kljub temu premore ločljivost 5,1 milijona pik in optični zum 3x, kjer so pri Nikonu prvič posegli po sistemu drsečih leč. Med ostalimi lastnostmi izstopajo velik 2,5-palčni zaslon LCD, sistem samodejnega ostrenja Face Priority AF, sistem nadzora osvetlitve D-LIghtning in možnost odpravljanja "rdečih oči" v samem fotoaparatu. V prodaji bo od aprila za ceno, ki bo v ZDA znašala okoli 380 dolarjev. Zanj bo za doplačilo na voljo celo vodotesno ohišje.

Nikon Coolpix S1

Še večji napredek v manjšanju dimenzij napoveduje Sony s svojim novim modelom Cybershot DSC-T7, ki je debel manj kot centimeter. Tudi tu govorimo o aparatu, ki ima ločljivost 5,1 milijona pik in 3x optični zum.

Sony Cybershot DSC-T7

Skromne dimenzije so pri Sonyu dosegli z uporabo nove tehnologije LSI, ki omogoča skoraj polovični prihranek prostora za elektroniko, uporabo drsnih zložljivih leč in novega tipa akumulatorjev, ki je za četrtino manjši od predhodnikov, kljub temu pa nudi trajanje delovanja okoli 75 minut.

http://www.nikon.com

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji