Objavljeno: 4.10.2002

Novi WebSphere Studio 5.0

Nova različica razvojnega orodja za razvoj spletnih programov WebSphere Studio 5.0 družbe IBM vsebuje tudi dodatke s katerimi je mogoče delati s starimi jeziki Cobol in PL1, poleg tega pa podpira tudi najnovejše standarde in programska orodja iz sveta odprte izvorne kode.

Program je na voljo v dveh različicah - WebSphere Studio Application Developer služi za razvijanje, preverjanje in izdelovanje javanskih, J2EE združljivih rešitev, naprednejši program WebSphere Studio Enterprise Developer pa ima dodano podporo za starejše spletne programe. WebSphere Studio 5.0 ima dodano podporo za J2EE, za sisteme Red Hat Linux in SuSE Linux, za različico 2.0 razvojnega okolja Eclipse in za kar nekaj novih standardov za spletne storitve.

Prednost nove različice WebSphere Studio naj bi bila prav njegova odprtost, saj je za orodje Eclipse na voljo že več kot 175 programskih dodatkov različnih družb (Rational Software, Interwoven in Macromedia). Orodju WebSphere Studio 5.0 bodo sledila še druga iz te serije, vključno s strežnikom za spletne programe WebSphere Application Server 5.0, ki je sicer že vgrajena v novi WebSphere Studio. Programsko orodje v ZDA stane 3500 dolarjev, naprednejša različica WebSphere Studio Enterprise Developer 5.0 pa 7500 dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji