Objavljeno: 22.10.2001

Novi ZoneAlarm 3.0

Nova različica priljubljenega osebnega požarnega zidu ZoneAlarm Pro 3.0 prinaša nekaj novosti, ki bodo uporabnike še bolje zaščitile pred zunanjimi napadalci.

Dodano je zavračanje reklamnih sporočil, ki se avtomatsko odpirajo v spletnih brskalnikih, možno pa je tudi vklopiti zavračanje nalaganja reklamnih pasic, če to zahteva preveč časa. Ob priklopu prek počasne povezave lahko s tako omejitvijo na straneh z veliko oglasi privarčujemo kar nekaj časa. Dodatna možnost je tudi zavračanje piškotkov (cookie), ki jih nekatere spletne strani puščajo na uporabnikovih diskih in preprečevanje nalaganja komponent ActiveX (čeprav oboje omogoča danes že vsak spletni brskalnik).

Kar se varnosti tiče, je še najbolj pomembna nova zmožnost preverjanja dolžine programov, ki hočejo dostopati do interneta. Do sedaj je namreč obstajala teoretična možnost, da bi nekdo napisal trojanskega konja z imenom nekega znanega internetskega programa (npr. iexplorer.exe), zaradi >>znanosti<< pa ga bi požarni zid spustil skozi varnostno pregrado. Ker lahko ZoneAlarm odslej pregleduje tudi dolžino tega programa, je tak tip vdora veliko manj verjeten.

Cena ZoneAlarm Pro 3.0 še ni znana, še vedno pa bo na voljo tudi brezplačna različica, ki se bo razlikovala le v tem, da ne bo imela vgrajenega filtriranja piškotkov in reklamnih oglasov.

http://www.zonealarm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji