Objavljeno: 30.8.2004

Novosti Hewlett-Packard za jesen

HP je predstavil kopico novosti na področju digitalnih fotoaparatov, tiskalnikov, prenosnikov, televizorjev in glasbenih predvajalnikov, s katerimi želi povečati tržni delež na področju zabavne elektronike in domače rabe. V jesen HP prvič vstopa s ponudbo plazmskih in LCD televizorjev, sprva seveda predvsem v ZDA. Velikosti zaslonov televizorjev segajo do 40 (LCD) oziroma 42 (plazma) palcev, številni pa so pripravljeni za sprejem slike v visoki ločljivosti (HDTV).

Sočasno so pri HPju predstavili tudi niz novih projektorjev, ki so namenjeni pretežni za rabo v domačem kinu. Model EP9010 Instant Cinema Digital Projector ima v ohišju celo vgrajen DVD predvajalnik in tri zvočnike (prostorski zvok 2.1), s čimer omogoča preprosto predvajanje filmov brez zapletenih povezav s kabli, pa tudi višjo kakovost slike. Projektor ima poleg tega razmeroma dolgo življenjsko dobo žarnice (4000 ur), nudi pa precej tiho delovanje (34 dBA).

Novost so tudi novi digitalni predvajalniki glasbe iPod, ki jih v sodelovanju z Applom prodaja HP pod lastnim imenom. Novi iPodi so enaki kot najnovejši modeli iz družbe Apple, imajo enake tehnične značilnosti in velikosti vgrajenih diskov, pa tudi enako ceno. Za razliko od družbe Apple pa jih HP namerava ponuditi kupcem v različnih barvnih kombinacijah, vključno z zabavnimi barvnimi vzorci. HP namerava tudi kupcem ponuditi lasten servis za dostop do digitalne glasbe, ki bo seveda slonel na tehnologiji Apple iTunes.

Med novimi tiskalniki je cel niz modelov optimiziranih za tiskanje fotografij ter zmogljivih večfunkcijskih naprav. Novi tiskalnik Photosmart 8450 tako za ceno 300 dolarjev nudi tiskanje s kar osmimi osnovnimi barvami, podpira neposredno tiskanje iz pomnilniških kartic ali fotoaparatov, na voljo pa je tudi v omrežni različici. Kdor potrebuje kompaktni prenosni tiskalnik za fotografije, pa lahko poseže po modeli Photosmart 375, ki stane le 200 dolarjev, deluje pa lahko tudi na akumulatorje.

Med večfukcijskim napravami je zanimiva novost model Photosmart 2710, ki omogoča tiskanje, optično branje slik, faksiranje, podpira pa cel niz različnih možnosti povezave - od vmesnika USB prek bluetootha do brezžičnega omrežnega vmesnika 802.11g. Povrh vsega je tudi foto tiskalnik z vgrajenim čitalcem kartic in celo vgrajenim zaslonom LCD za neposredni izbor fotografij. V ZDA bo zanj treba ošteti 400 dolarjev.

HP je tudi objavil nov tip barvil za svoje barvne brizgalnike. Kartuše z imenom Vivera omogočajo po zagotovilih proizvajalca tiskanje dokumentov in fotografij, ki so obstojne tja do skoraj 100 let. Barvila imajo pigmentno zasnovo, stala pa bodo od 20 do 35 dolarjev na kartušo.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji