Objavljeno: 31.5.2006

Novosti iz Cisco Systems Slovenija

Dne 30.5. je podjetje Cisco Systems Slovenija organiziralo novinarsko konferenco, na kateri so predstavili poslovne rezultate pretekle jeseni, novosti v kadrovski zasedbi podjetja ter tudi nekaj novih produktov, ki so ali bodo v kratkem na trgu.

Podjetje Cisco je v tretjem četrtletju preteklega leta zabeležilo 15,6% rast, kar je 10% več kot siceršnja rast v panogi v tem obdobju. V slovenski podružnico pa so zabeležili kar 30% rast. Pred kratkim je na njeno čelo stopil nov direktor Anton Petrič, ki napoveduje nadaljnjo rast podružnice (30 – 40%) v naslednjem letu. Še bolj zanimiva pa je bila napoved, da naj bi slovenska podružnica v naslednjih 18 mesecih kar potrojila svojo ekipo.

Srečanja se je sicer udeležil tudi Istvan Papp, generalni direktor Cisco Systems za jugovzhodno - Adriatic regijo in napovedal nadaljnjo rast prisotnosti družbe na trgih držav nekdanje Jugoslavije. Tako v naslednjih tednih načrtujejo odprtje novih poslovnih prostorov v Skopju ter v Bosni in Hercegovini, saj menijo, da ima trgi te regije še veliko neizkoriščenega potenciala.

Na področju strojnih rešitev je novosti manj. Novost je Cisco ASA 5550 (Adaptive Security Appliance), ki dopolnjuje družino zmogljivih varnostnih naprav za velika podjetja in ponudnike storitev. Zanimiva novost je tudi naprava Wireless Location Appliance 2710, ki omogoča lociranje in upravljanje več tisoč uporabnikov Wi-Fi (prenosniki, brezžični VoIP telefoni,…) znotraj celotne brezžične infrastrukture WLAN.

www.cisco.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji