Objavljeno: 11.5.2007

Novosti iz Sony Ericssona

Sony Ericsson je predstavil niz novih mobilnih telefonov, med katerimi je model P1, peta generacija pametnih telefonov, ki se ponaša z največ funkcijami doslej. Novinec vsebuje poštnega odjemalca s podporo za potisno pošto (med drugim Microsoft ActiveSync in Blackberry Connect), spletni brskalnik, vmesnik Wi-Fi, podpira pa omrežja UMTS za hiter dostop do večpredstavih in internetnih podatkov. Telefon ima dvofunkcijsko tipkovnico QWERTY, ki omogoča vnašanje besedila in uporabo z eno roko in 2,6-palčni zaslon, občutljiv za dotik. P1 temelji na operacijskem sistemu Symbian 9.1 in grafičnemu vmesniku UIQ 3.0, priloženih pa je niz večpredstavnih in poslovnih programov. Tu so še digitalni fotoaparat s 3,2 milijoni pik, vgrajen pa je tudi odjemalec za internetno telefonijo (VoIP). Na izbranih tržiščih bo na voljo od tretjega četrtletja 2007 dalje.

Druga novost je telefon Sony Ericssson T650, ki so ga ustvarili oblikovalci s posebnim navdihom za naravne materiale in barve. Prepoznaven je po učinkih svetlobe, kovinski obliki ohišja in na praske odpornem zaslonu iz mineralnega stekla. Učinki svetlobe na tipkovnici in ob straneh telefona se poigravajo z animacijami na zaslonu. Ko se animacije premikajo po zaslonu, se sprožijo valovi svetlobe na tipkovnici, ki odsevajo od kovinskega ohišja. Kot naslednik modela T610 ima značilno tanko ohišje (12,5 mm), vendar je funkcijsko bogatejši, med drugim za digitalni fotoaparat s 3,2 milijona pik in podpor za omrežja UMTS. Tudi za bo na trgu v tretjem četrtletju.

Naslednja novost je model Sony Ericsson S500, za katerega je značilna drsna tipkovnica, tudi tu pa so na voljo grafične teme namizja, ki se lahko spreminjajo in ustvarjajo svetlobne učinke. Digitalni fotoaparat tu vsebuje 2 milijona pik. Podpira omrežja do GPRS/EDGE, na voljo pa bo poleti. Cenovno najugodnejša novost je model T250, ki vsebuje osnoven lastnosti, poleg tega pa še radijski sprejemnik, podporo za omrežja GPRS/EDGE in vgrajen zvočnik.

Sony Ericsson P1.

Sony Ericsson T650.

Sony Ericsson S500.

Sony Ericsson T250.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji