Objavljeno: 29.6.2000

Novosti podjetja Via

Podjetje Via Technologies se po nakupih velikih nekaterih podjetij in izdelkov (Cyrix, IDT/Centaur, grafični oddelek družbe S3) pripravlja na napad tekmecev, podjetij AMD in Intel. V zadnjih tednih so predstavili kopico novosti, s katerimi želijo predvsem načeti tržni delež pri izdelkih za široke množice, ki predstavljajo tudi največji del tržišča.

Prva novost sta novi različici procesorjev Cyrix III. Nova modela delujeta s hitrostma 533 in 667 MHz, izdelana pa sta v 0,18-mikronski arhitekturi in zato pri delu porabita manj kakor 10 W energije. Namenjena sta majhnim in cenejšim računalnikom, o čemer pričata tudi ceni: 75 in 160 dolarjev. Na predstavitvi so prikazali tudi prototip različice s hitrostjo 733 MHz, ki pride na vrsto konec poletja.

Via je predstavila tudi prvi sistemski nabor, ki je nastal kot plod sodelovanja med lastnimi razvijalci in razvijalci grafike pri podjetju S3. Novi nabor z imenom ProSavage PM133 združuje procesorski nabor, podporo za dodatne naprave in vmesnike, predvsem pa grafični pospeševalnik, ki temelji na doslej znanih procesorjih S3 Savage. Poleg tega novi nabor med prvimi v tem cenovnem razredu prinaša podporo za 133 MHz sistemsko vodilo. ProSavage PM133 je neposredni tekmec Intelovemu naboru 810 in novemu naboru 815, ki pa pride na vrsto šele nekoliko pozneje. Cena nabora je le 40 dolarjev, kar pomeni, da bodo na tržišče prišli še cenejše osnovne plošče s podporo za procesorje Celeron in Cyrix III.

http://www.via.com.tw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji