Objavljeno: 9.6.2006

Novosti pri Dellu

Dell je v Sloveniji z manjšo zakasnitvijo predstavil novo, tretjo generacijo prenosnikov Dell Latitude in mobilnih delovnih postaj Precision. Vanje so vključene številne novosti, ki po besedah regijskih predstavnikov družbe temeljijo na tržnih raziskavah, oziroma potrebah kupcev. Vgrajene inovacije so povzeli z besedami vzdržljivost, povezljivost, varnost in uporabnost.

Občutljivo vsebino prenosnikov tako ščiti ohišje iz magnezijeve zlitine, disk pa počiva na posebnih blažilnikih tresljajev, ki naj bi za 10 odstotkov povečali varnost podatkov (tega ne gre zamenjevati s tehnologijo, ki jo premore Lenovo in ki ob tresljajih »parkira« glave v diskih). Novosti prinaša tudi programski paket Quickset. Po novem je mogoče shranjevati profile lokacij, kjer se pogosto nahajamo s prenosnikom. Ta ob priklopu na omrežje sam zazna lokacijo in prilagodi shemo napajanja, nastavitve tiskalnikov ipd. Novost je tudi Wi-fi catcher - posebna tipka na zunanji strani ohišja – zna sam poiskati najmočnejšo in najzanesljivejšo brezžično povezavo.

Nenazadnje omenimo še tipalo osvetljenosti okolja, ki le-tej sam prilagodi osvetljenost zaslona. Predstavniki Dell-a so še povedali, da v prihodnosti direktne prodaje brez posrednikov v Sloveniji še ne načrtujejo, prav tako njihovi programski paketi – razen Microsoftovih – ne bodo na voljo v Slovenščini.

www.dell.com

www.fmc.si

www.alldea.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji