Objavljeno: 23.5.2006

NT konferenca 2006

V časih, ko so vse bolj v ospredju novi poslovni in tehnološki pristopi, kot je storitveno usmerjeno računalništvo, se Microsoft z NT konferenco 2006 nekoliko presenetljivo vrača nazaj k svojim koreninam. Med tem, ko se druge prireditve v IT sektorju skušajo profilirati bolj ali manj kot poslovni dogodki, je Microsoft ubral korajžno, a dobro preračunano pot in svoj osrednji dogodek v Sloveniji jasno označil kot tehnično srečanje. Srečanje, kjer so v ospredju tehnologija in izdelki, kot v "dobrih starih časih". Na prvi pogled gre za korak nazaj, saj si je Microsoft v zadnjih letih močno prizadeval, da bi celoto transformiral bolj s poslovnimi vsebinami. Toda od baze, torej tistih, ki maja že nekako zvesto prihajajo vsako leto v Portorož, so dobili jasno sporočilo - dajte nam več tehnične vsebine, manj poslovne.

Hkrati so skoraj za 30% zmanjšali število predavanj glede na lansko leto, pa kljub temu dosegli nov rekord, saj je bilo registriranih več kot 2.100 slušateljev iz več kot 700 podjetij iz cele Slovenije. Odločitev za fokus na tehnologijo pa ni zgolj posledica posluha za goste, temveč tudi začetek novega prodajnega cikla, ki ga zaznamujejo prihajajoči izdelki, v ospredju z operacijskim sistemom Windows Vista in družino izdelkov Office 2007. Skoraj celoten otvoritveni govor je bil posvečen novostim, ki so glede na predstavljeno resnično velike in številne. Ob tem je več prostora kot doslej namenjenega partnerjem, ki postajajo vse pomembnejši temelj za uspeh, najbrž pa tudi prihodnost konference. V ta namen so uvedli tudi nov način kratkih predstavitev, imenovano RING, kjer se partnerji na kratko predstavljajo v 15 do 20 minut dolgih predavanjih.

Odziv občinstva na take spremembe je po pričakovanjih pozitiven, čeprav postaja vse bolj jasno, da je NT Konferenca v zadnjih letih postala pretežno družabni dogodek, nekakšen "plačani dopust na morju" za tehnike iz številnih podjetij v Sloveniji. Čeprav se Microsoft tega dobro zaveda, pa z doseženim ni nujno povsem zadovoljen. Stroški tovrstnega dogodka so seveda velikanski, zato aktivno razmišljajo za prihodnost tudi o drugačnih formulah. Zelo verjetna se zdi možnost, da bi organizacijo dogodka prepustili nekomu zunanjemu, najraje pa bi konferenco spremenili v splošen IT dogodek, kjer bi enakopravno sodelovali tudi drugi veliki ponudniki IKT v Sloveniji. Po drugi strani se vsi zavedajo doseženega in so previdni z najavami korenitih sprememb.

http://www.ntk2006.microsoft.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji