Objavljeno: 27.5.2009

NT konferenca 2009 zapira vrata

Večina udeležencev in podjetij, ki so predstavljala svojo ponudbo na konferenci, danes odhaja proti domu. Predstavljamo si lahko, da marsikdo odhaja z mešanimi občutki.

Podjetja, ki so bila prisotna s svojimi rešitvami, so najbrž razočarana glede zanimanja udeležencev za njihove rešitve, saj je bilo letos na stojnicah precej manj vrveža, kot prejšnja leta, čeprav so se družbe na različne načine trudile, da bi privabile ljudi k sebi.

Marsikateri udeleženec pa domov odhaja vsaj malce pesmimističen. Računalništvo v oblakih namreč po eni strani predstavlja veliko poslovno priložnost za razvijalski segment IT industrije. Po drugi strani pa se bodo manjši, pri nas številčno precej dobro zastopani ponudniki IT storitev, ki se usmerjajo na vzdrževanje osnovne IT infrastrukture v podjetjih (strežniki, operacijski sistemi, preprostejše poslovne aplikacije ...), s selitvijo IT storitev v oblak morali spopadati z opaznim zmanjšanjem potreb po njihovem delu, saj bodo najbrž za manjše vsote denarja dostopnejše v oblaku. Po predvidevanjih nekaterih naj bi se večji premiki aplikacij iz "hišnih" informacijskih sistemov v oblak začeli dogajati v naslednjih petih letih.

Udeleženci so z izposojo skirojev tokrat zbrali več kot 59.000 EUR, ki jih bo Microsoft, kot že nekaj let doslej, namenil MISSSu - Mladinskemu informativnemu svetovalnemu središču Slovenije.

Za približno 400 IT strokovnjakov pa je jutri še en, pokonferenčni dan, ki je namenjen poglobljenemu pogledu v nove Microsoftove tehnologije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji