Objavljeno: 15.5.2008

NT konferenca zapira svoja vrata – v zmagovalni skupini Imagine Cup tudi sodelavec Monitorja

Z zaključnim predavanjem, se danes, 14. maja, NT konferenca 2008 zaključuje. Množica slušateljev je lahko v teh treh dneh slišala mnogo novega, se družila ter uživala v pomladnem portoroškem soncu.

Svoj veliki finale je doživelo tudi tekmovanje Imagine Cup, saj so bili na zaključni prireditvi NTK razglašeni slovenski zmagovalci, ki bodo v začetku julija našo državo zastopali na svetovnem prvenstvu v Parizu. Glede na to, da je letos v IT industriji zelo moderna zelena, je bila nit Imagine Cupa ekološka – trajnostni razvoj okolja. Po prepričanju strokovne žirije je najbolj prepričala skupina Ogreenizate! (njen član je tudi naš sodelavec Matjaž Horvat), ki naj bi z inovativnim pristopom s svojim družabnim omrežjem dvigala zavedanje o pomembnosti zdravega in ekološkega načina življenja. V jedru gre za še eno socialno omrežje, ki pa je nadgrajeno tako, da si vsak udeleženec v svoj profil dodaja izdelke, ki jih dnevno uporablja in jih tudi opiše. Aplikacija, ki je, mimogrede pisana v Silverlight 2.0 (beta) okolju, potem poskrbi, da se vsi ti izdelki po posebnem algoritmu ovrednotijo in točkujejo z eko točkami. Uporabnik nato s pridobljenimi točkami kupuje ekološke pridobitve, ki jih namešča v (v začetku zelo) onesnaženo likovno ilustrirano okolje, ki je kot podlaga vedno prisotno na spletni strani. Zmagovalna skupina je prepričana, da se na ta način krepi zanimanje za ekološke teme, prav tako pa uporabnik lažje dojame, kako uporaba različnih izdelkov različno vpliva na okolje.

Udeleženci so z dobrodelnim kolesarjenjem Mladinskem informacijsko svetovalnem središču Slovenije (MISSS) prikolesarili lepo vsoto 66.000 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji