Objavljeno: 1.7.2010

Nvidia 3D Vision Surround

Nvidia je predstavila izboljšano različico rešitve za prikaz slike v treh dimenzija, tokrat na treh monitorjih sočasno. Nvidia 3D Vision Surround s tem še povečuje realizem prikaza računalniške slike v treh dimenzijah, pri čemer dodatna monitorja "ovijeta" uporabnika, tipično igralca iger, s pogledom na dogajanje ob straneh. Za delovanje novega sistema je Nvidia morala predvsem prilagoditi gonilnike (v258.69 beta), ki zdaj podpirajo do tri grafične kartice in visoke prepustnost podatkov, ki jih potrebuje prikaz 3D slike.

Za delovanje seveda še vedno potrebujemo ustrezno opremljene monitorje, dovolj zmogljive grafične kartice (podprte so kartice GeForce GTX serije 4000) povezane prek vodila SLI in seveda komplet Nvidia 3D Vision s pripadajočimi očali. Za delovanje potrebujemo še dovolj zmogljiv računalnik z okolji Windows Vista ali Windows 7. Nekatere igre, kot so Burnout Paradise, World of Warcraft, Call od Duty, Dirt 2 in druge že podpirajo tovrstno delovanje, še več naslovov pa je v pripravi.

Za najbolj zagrizene je ameriški proizvajalec obrtniško sestavljenih računalnikov Maingear pripravil poseben komplet za ljubitelje računalniškega dirkanja , ki poleg navitega, vodno hlajenega računalnika z 32 grafičnimi jedri, sistema 3D Vision Surround in ustreznih monitorjev vključuje še sedež pritrjen na poseben hidravlični podsistem, ki na igralca prenaša tresljaje in nagibanje vozila v igri.

http://www.nvidia.com

http://www.maingear.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji