Objavljeno: 12.5.2003

Nvidia nForce3 Pro za Opteron

Pri družbi Nvidia so predstavili njihov prvi 64-bitni sistemski nabor z grafično podporo nForce3 Pro, ki je namenjen računalnikom s procesorjem AMD Opteron. Čeprav so izdelovalci delovnih postaj že doslej uporabljali vezja nForce2, pa je novi nabor prvi resni poizkus prodora družbe Nvidia na trg profesionalnih izdelkov. Vezje nForce3 Pro 150 je namenjen podpori grafičnega procesorja Quadro, ki se nahaja v okoli 70 odstotkih vseh delovnih postaj s procesorji X86.

Podobno kot pri prejšnjih vezjih nForce, tudi pri 64-bitnemu vezju za različne funkcije (pomnilnik, komunikacija z računalnikom, omrežjem in grafični vmesnik) skrbi enotna arhitektura gonilnikov. Vezje med drugim olajša komunikacijo po omrežju TCP/IP in tako zniža obremenjenost osrednjega procesorja za 10 do 25 odstotkov. Vsebuje podporo za USB 2.0, gigabitni ethernet in tri priključke Ultra ATA 133.

Mogoče pa ga je uporabiti le v računalnikih z enim procesorjem Opteron. Za jesen pa že napovedujejo novo različico vezja - nForce3 Pro 250, ki bo podpirala dva procesorja, diske z vmesniki Serial ATA, dva gigabitna omrežna priključka ethernet, in par vmesnikov ATA 133 s podporo za zrcaljenje. Obe vezji podpirata vmesnik AGP 8X.

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji