Objavljeno: 8.4.2012

Nvidia Tegra 4

Nvidia je eden od najpomembnejših dobaviteljev procesorjev za tablične računalnike in pametne telefone, zato se ne more privoščiti, da bi jo tekmeci doleteli. Medtem, ko si Intel močno prizadeva, da bi svoje Atome vrinil tudi na trg tablic, pri družbi Nvidia pripravljajo četrto generacijo platforme Tegra, ki nastaja pod delovnim imenom "Wayne"

Kot kaže, se nam tu ne obeta le en, temveč kar štirje novi modeli. Prva Tegra 4 z oznako T40 bo menda nared že v prvem četrtletju 2013. Nova generacija naj bi ohranila osnovno strukturo procesorja Tegra 3 (torej 4+1 jedra), toda na osnovi nove arhitekture Arm Cortex A15. Precej naj bi zvišali delovni takt - iz sedanjih 1,3 GHz pri Tegra 3 na 1,8 GHz.

V tretjem četrtletju 2013 lahko pričakujemo še tri novosti - zmogljivejšo različico Tegra 4 T43 s taktom 2 GHz, cenejšo različico AP40 (1,2 do 1,8 GHz) in posebno različico SP3X, ki bo namenjena predvsem manjšim tablicam in pametnim telefonom. Leta 2014 naj bi se tej platformi Wayne pridružila še nova z imenom Stark. Če je za verjeti namigom, naj bi nudila 100-kratno zmogljivost uveljavljene procesne platform Tegra 2.

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji