Objavljeno: 5.4.2006

Od petka domena .eu na voljo vsem državljanom Unije

V petek ob 11. uri dopoldne se bo začela registracija domen .eu, ki bo tako dostopna vsem prebivalcem Evropske unije. Nova vrhnja internetna domena je bila sicer predstavljena že lanskega decembra, vendar je bila doslej na razpolago samo pod določenimi pogoji za imetnike posebnih pravic, ki so si lahko zaščitili želena imena. V petek, takoj po začetku registracije, je pričakovati velik naval, ki ga sproži vsako odprtje nove vrhnje domene na internetu.

Po besedah direktorja neprofitne organizacije EURid, ki upravlja z domeno .eu, je zelo težko oceniti število registracij, ki jih lahko pričakujemo v petek. Sodeč po dosedanjem velikanskem zanimanju pa meni, da bi lahko že prvi dan dobili več sto tisoč lastnikov novih domen Evropske unije. Spremljanje števila registriranih domen je mogoče preko spletne strani EURid, kjer se stran s statističnimi podatki o številu domen in državi lastnik posodobih vsakih 15 minut.

Od 7. aprila naprej bo tako postopek pridobivanja domen .eu povsem preprost. Bodoči lastniki se lahko obrnejo na več kot 1000 različnih registrarjev, ki bodo izpeljali postopek. Omenimo še, da so imetniki posebnih pravic že doslej vložili več kot 300.000 vlog, ki jih registrarji zdaj obdelujejo. Cena domene je odvisna od registrarja in znaša okoli 30 evrov.

http://www.eurid.eu

http://status.eurid.eu

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji