Objavljeno: 7.5.2006

ODF kot vstavek Office

Kot je znano, Microsoft v prihajajoči pisarniški zbirki Office ne bo podprl odprtega in standardiziranega datotečnega zapisa OpenDocument. A očitno bodo uporabniki zbirke vendarle lahko odpirali in shranjevail dokumente v zapisu ODF, saj je skupina razvijalcev izdelala vstavek (plug-in), ki to omogoča.

Po pisanju Garyja Edwardsa, sodelavca pri razvoju OpenOffice.org in ustanovitelja OpenDocument Foundation, je razvoj vstavka trajal eno leto, zdaj pa je za njim še sklepna faza testiranj. Delo z datotekami ODF naj bi bilo popolnoma enako kot uporaba katerih drugih zapisov, torej bo zapis ODF ena izmed izbir v pogovornih oknih za shranjevanje in odpiranje dokumentov.

Sodeč po izkušnjah prvih uporabnikov naj bi bil prikaz dokumentov v zapisu ODF v programih Microsoftovega Offica popoln, torej tak, kot da bi uporabljali domače zapise DOC, XLS ipd. Če je temu res tako, bodo podporniki OpenDocumenta zadali hud udarec Microsoftu in pripravili vse potrebno, da uporabniki bolj množično preidejo na konkurenčne rešitve, predvsem OpenOffice.org.

www.oasis-open.org

www.microsoft.com

www.openoffice.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji