Objavljeno: 19.7.2010

Odlična prodaja računalnikov se nadaljuje

Kljub temu, da po svetu še vedno čutimo posledice gospodarske krize, se zaupanje potrošnikov kot kaže hitro vrača. Veliki proizvajalci in analitske družbe kar po vrsti poročajo o rekordnih rezultatih, če ne drugega vsaj glede na pretekli dve leti. Intel je denimo v drugem četrtletju zabeležil največjo rast prodaje izdelkov v celotni svoji zgodovini! V primerjavi s prejšnjim četrtletjem se je dvignila za 445 milijonov dolarjev in kar za 3,3 milijarde (!) dolarjev glede na enako obdobje 2009. Ob upoštevanju celotnega prometa 10,8 milijard dolarjev je to res presenetljiv podatek. Trdijo, da je največja rast bila na izdelkih za prenosnike, sledijo pa strežniki.

Tudi pri družbi AMD imajo razloge za nasmeške. Zabeležili so najboljši kvartal doslej s skupno 1,65 milijarde dolarjev prometa, kar je 40% bolje kot lani. Še posebej dobro jim gre na področju grafike, kjer je prodaja zrasla kar za 87%. Kljub vsemu AMD še vedno beleži manjšo izgubo, čeprav je 43 milijonov dolarjev minusa skoraj nepomembno glede na težave iz preteklosti.

Pri Gartnerju so izmerili utrip celotne industrije in ugotovili, da se je prodaja v povprečju povečala za 20,7% glede na enako obdobje 2009. Skupaj je bilo prodanih za 82,9 milijard dolarjev izdelkov, prišlo pa je tudi do sprememb v vrstnem redu proizvajalcev. Asus je tako iz prve peterice izrinil Toshibo, Acer pa se na drugem mestu oddaljuje od Della in približuje prvemu HP-ju.V Evropi je slednjega že prehitel (21,3% proti 19,7%) in postal s 37,1% letno rastjo prvak na stari celini.

http://www.intel.com

http://www.amd.com

http://www.gartner.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji