Objavljeno: 3.11.2003

Odlična prodaja strežnikov

Analitska družba Gartner je potrdila, da so se strežniki v minulem četrtletju prodajali precej bolje od pričakovanj. Na svetovnem nivoju so proizvajalci prodali skoraj 21% več strežnikov kot v enakem obdobju leta 2002, hkrati pa je že tretje četrtletje zapored rast prodaje presegla 10% glede na četrtletje pred tem. Skupno je bilo prodanih 1,37 milijona strežnikov, kar je hkrati nov rekord.

Kljub temu se povečana prodaja na nivoju števila izdelkov ne odraža v celoti tudi v večjih zaslužkih. Proizvajalci se soočajo z močno konkurenco, zato cene še naprej padajo, ob tem pa seveda tudi zaslužek. Največjo rast prodaje so namreč dosegli prav sistemi v spodnjem cenovnem razredu, večinoma strežniki z dvema procesorjema.

Na prvem mestu je še vedno podjetje Hewlett-Packard, ki je prodalo skupno 408.000 strežnikov (21% več kot v letu 2002). Dell je na drugem mestu s 276.000 strežniki in rastjo 28%. Sledita IBM s 220.000 prodanimi strežniki in največjo rastjo med vodilnimi (37%), četrti pa je Sun z okoli 60.000 sistemi, vendar so tu zabeležili 3% padec prodaje.

http://www.gartner.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji