Objavljeno: 18.7.2012

Office 2013 tudi na telefonih

Ko je Microsoft predstavil novo različico pisarniškega paketa Office, je bila vsa pozornost osredotočena le na program, ki je namenjen osebnim računalnikom in tablicam. Toda Microsoft pripravlja tudi korenito prenovo pisarniških programov za uporabo na telefonih, specifično za novo različico Windows Phone 8.

Telefonska različica programov Office pa ne bo le bleda kopija tistega, kar poznamo na namizju, temveč precej bolj povezan izdelek z ostankom informacijskega okolja. Predvidena je denimo samodejna sinhronizacija dokumentov prek storitve SkyDrive, vključno z novo priljubljeno zmožnostjo, da na telefonu nadaljujemo s prebiranjem dokumentov na mestu, kjer smo končali na drugi napravi. Močno je posodobljen tudi uporabniški vmesnik

Viri iz Microsofta navajajo da bo nova mobilna različica precej bolj podobna namiznim programom, kot pa dosedanjim pisarniškim programom za telefone, čeprav se pri tem prvidno vzdržujejo navajanja podrobnosti. Po sedanjih načrtih bi utegnila telefonska različica programov Office do kupcev priti celo pred namizno, seveda če se bo uresničila Microsoftova napoved o prihodu telefonov z Windows Phone 8 v trgovine še pred božičem.

http://blogs.office.com/b/office-next/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji