Objavljeno: 29.6.2011

Office 365 začenja svojo pot

Microsoft je uradno predstavil in začel nuditi novo spletno storitev Office 365, s katero ciljajo predvsem na srednja in mala podjetja. Zamisel je v osnovi ta, da manjšim ponudijo rešitve in storitve, ki so bile doslej zaradi cene in kompleksnosti namestitve na voljo predvsem velikim podjetjem. Storitev je na začetku na voljo v 40 državah in 20 jezikih. Na začetku Slovenije še ni med njimi. Microsoft se bo z novostjo boril proti konkurenčni ponudbi Google Apps.

Pod oznako Office 365V njej bodo kupci srečali niz različnih storitev, katerih cene se gibljejo od 2 do 27 dolarjev na mesec. Hkrati so v Office 365 preimenovali tudi dosedanje storitve Business Productivity Online Suite (BPOS), ki vključujejo gostovane storitve elektronske pošte (Exchange Online), portalov (SharePoint Online), poenotenega komuniciranja (Lync Online)in dosedanje spletne različice Office programov imenovane Office Web Apps.

Za 1,75 evra na mesec si bo mogoče omisliti elektronsko pošto, za 3,5 evrov k temu dodajo portale SharePoint. Če želimo še poenotene komunikacije in spletno različico pisarne, je cena 5,25 evra na mesec. Zelo zanimiva je povsem nova storitev, ki v mesečnem pavšalu vključuje tudi standardni namizni paket Office 2010 (Office Professional Plus) in sicer za 22,75 evra na mesec. Microsoft v okvir ponudbo dovoljuje, da posamezen uporabnik paket namesti na tja do pet računalnikov v lastni rabi, tudi domače, brez dodatnega plačila licenc.

Storitve dela na osebnih računalnikih, v določenem delu pa tudi mobilnih telefonih Microsoft, BlackBerry, Apple in Google Android. Vse skupaj je gostovano v Microsoftovih podatkovnih centrih, s katerimi obljubljajo pogodbeno zanesljivost delovanja 99,9% časa. Poleg poslovnega okolja Microsoft z novo storitvijo cilja tudi na trg izobraževalnih ustanov, kjer nudi pet različnih paketov s podporo od študentov, do celih fakultet.

http://www.office365.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji