Objavljeno: 4.8.2003

OGo z odprto kodo namesto Microsoft Exchange?

Programi za elektronsko pošto, trenutna sporočila in dostop do skupnih map so za vsa podjetja posebnega pomena. Nova projektna skupina openGroupware.org, imenovana OGo, je nastala med programerji odprte programske kode (v tem primeru Linux), ki so si za cilj postaviti izdelati boljši poštni strežnik od izdelka Exchange družbe Microsoft.

Novi program temelji na preizkušenem programu za skupinsko delo Skyrix iz leta 1996. Na ta način bi dopolnili pisarniški komplet OpenOffice.org. Za razliko od pisarniškega kompleta zahteva program za skupinsko delo tako delovanje v namiznem računalniku, kot v strežniku. Podobno, kot je primer pri programu StarOffice, ki ga družba Sun prodaja in pri tem kupcem nudi popolno podporo, bodo tudi Skyrix 4.1 še vedno tudi prodajali.

Brezplačno pa bo na voljo njegova prosta različica Ogo. Skupina Ogo ni povezana z družbo Sun, ki financira OpenOffice.org, ampak prejema sredstva od družbe Fujitsu Siemens in še nekaterih nemških družb, poleg tega družba Sun podpira drug izdelek za skupinsko delo - Ximian Evolution, tudi s prosto kodo.

http://www.openGroupware.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji