Objavljeno: 28.7.2006

OKI odprl tovarno na Škotskem

Podjetje OKI, eden bolj uveljavljenih proizvajalcev tiskalnikov, je v Cumbernauldu na Škotskem odprlo nov proizvodni obrat za izdelavo laserskih in LED tiskalnikov. OKI je na Škotskem prisoten že 18 let, nova tovarna pa je ena večjih investicij informacijskih podjetij v tem delu sveta. Tovarna bo zamenjala obstoječi obrat (zgrajena je le nekaj metrov od stari proizvodne hale), v njej pa bo našlo delo več kot 500 dosedanjih in novih delavcev.

Tovarno je otvoril Jack McConnel, škotski premier, dogodka pa so se med drugim udeležili tudi vodilni uslužbenci podjetja OKI v Evropi in v svetu. V okviru dogodka so za srečo izvedli tudi t.i. razbijanje soda s sakejem – japonsko tradicijo, ki naj bi novemu poslovnemu podvigu prinesla uspeh.

Proizvodni obrat v Cumbernauldu je namenjen proizvodni potrošnega materiala za OKIjeve izdelke. V tovarni bodo proizvajali črne in barvne tonerje ter trakove za matrične tiskalnike. Zmogljivost tovarne je 15.000 črnih tonerjev, 12.000 barvnih tonerjev in 40.000 trakov dnevno. Poleg proizvodnje je v Cumbernauldu tudi evropski sedež oddelka za podporo uporabnikom, OKIjevo evropsko podatkovno središče in osrednji distribucijski center za ta del sveta.

OKI je priložnost ob otvoritvi nove tovarne izkoristil tudi za predstavitev nekaterih novih izdelkov. Podjetje bo v letošnjem letu povsem prenovilo paleto svojih izdelkov. Nekateri tiskalniki so kupcem že na voljo, medtem ko bodo preostale modele nadomestili z novimi do konca letošnjega leta.

www.oki.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji