Objavljeno: 22.5.2003

Okrepljen požarni zid

Na 3Comovi partnerski konferenci Partners3, na kateri je bilo preko 50 udeležencev iz 25 partnerskih podjetij, je bilo največ pozornosti namenjeno varnostni tehnologiji. Ena od rešitev s tega področja je Embedded Firewall, gre pa za požarni zid, vgrajen v navadne in brezžične omrežne kartice - slednje so zanimive predvsem za prenosne računalnike. O skupnem podjetju 3Coma in kitajske družbe Huawei Technologies smo že poročali, na trgu pa so že prvi skupni izdelki, in sicer veliko vgradno stikalo 7700, kmalu pa bodo predstavili še nove usmerjevalnike s skupno blagovno znamko.

Posebna novost je povezana tudi s servisnimi storitvami, saj bo imela odslej vsa 3Comova oprema, ki po uradnem kanalu (CHS in partnerji s statusom) prihaja v Slovenijo, triletno garancijo z zamenjavo okvarjene opreme naslednji dan. Ne gre sicer za brezplačno storitev, saj je cena zamenjave že vgrajena v ceno izdelkov, kar pa se zaradi šibkega dolarja trenutno ne bo poznalo in bodo cene ostale enake.

Na konferenci so predstavili tudi novo tehnologijo XRN (eXpandable Resilient Networking), ki omogoča nadgrajevanje funkcionalnosti v skladu s potrebami. Prejšnja tehnologija je omogočala samo razširitve, XRN pa med drugim omogoča enakomerno porazdelitev obremenitev med več stikali in prevzem funkcionalnosti, če je eno stikalo v okvari. XRN pride v poštev pri velikih namestitvah, saj dve stikali takega tipa omogočata do tisoč uporabniških priključkov.

http://www.3com.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji