Objavljeno: 27.7.2012

Olimpijske igre in računalništvo

Začenjajo se XXX. olimpijske igre v Londonu, kjer je sicer v ospredju šport, računalniška tehnologija pa ima ob tem pomembno vlogo za to, da vse skupaj funkcionira in da se vsi udeleženci ter gledalci počutijo dobro. V ta namen so denimo organizatorji v Londonu postavili doslej največje brezplačno Wi-Fi omrežje v Evropi.

Telekomunikacijsko podjetje O2 je dva dni pred začetkom vključilo brezplačno omrežje Wi-Fi, ki pokriva kar sedem londonskih četrti in vse glavne prometnice, seveda pa tudi prizorišča športnih prireditev. Posebno pozornost so posvetili zmogljivosti, saj pričakujejo konice tudi z milijoni priključenih naprav. Storitev je brezplačna za vse (ne samo za uporabnike O2), uporabniki pa so samodejno povezani v internet, čim pridejo v domet signala.

Že nekaj časa je znano, da je Samsung eden poglavitnih pokroviteljev iger, še sveži telefon Galaxy SIII pa obenem uradni telefon dogodka. Toda Samsung se ni ustavil le pri stojni opremi. Za ugledne goste, ki bodo prebivali v 40 sobah uglednega hotela Straford Holiday Inn, so pripravili posebno aplikacijo, s katero lahko gosti kar s telefonom odklenejo hotelsko sobo, krmilijo TV sprejemnik, naročajo hotelske storitve v sobo, seveda pa se tudi prijavijo in odjavijo v sam hotel.

Toda tehnologija na olimpijskih igrah predstavlja tudi tveganje. Podjetje Venafi je ocenilo, da bo v času trajanja olimpijskih iger svoje telefone izgubilo kar okoli 67.000 ljudi. Zato opozarjajo vse, da se ustrezno zaščitijo in onemogočijo nadaljnje zlorabe, če in ko je telefon izgubljen ali ukraden. Intel pa opozarja na zdaj že zloglasni rekord angleškega glavnega letališča Heathrow, kjer že v normalnih razmerah tedensko ukradejo približno 900 prenosnikov.

http://www.london2012.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji