Objavljeno: 12.10.2003

Olympus C-5060 wide zoom

Evropski oddelek podjetja Olympus je nedavno napovedal digitalni fotoaparat Camedia C-5060 wide zoom, ki je prenovljena različica priljubljenega modela C-5050, le da je še izboljšan - predvsem je hitrejši. Slike zajema tipalo z ločljivostjo 5,1 milijona pik, objektiv pa omogoča štirikratni optični zum. Posnetke shranjuje na kartice xD-Picture Card in CompactFlash I/II.

Fotoaparat je po vklopu pripravljen na fotografiranje v 3 sekundah, od pritiska na sprožilec do zajema pa rabi samo 0,4 sekunde - omogoča pa tudi snemanje treh posnetkov v sekundi. Širokokotni objektiv (ekvivalent 27 milimetrom pri klasičnih aparatih) omogoča zajem širokih posnetkov od blizu. Zaslon LCD je vrtljiv za 270 stopinj okoli osi, zato omogoča tudi fotografiranje v nekoliko bolj nenavadnih postavitvah.

Magnezijevo ohišje je trpežno, fotoaparat pa ima vgrajeno tudi vtičnico za dodatno bliskavico ter priključek za dodaten napajalnik z ročajem, navoj za filtre ter širokokotne in telekonverterje. Fotoaparat je namenjen zahtevnejšim uporabnikom, naprodaj pa bo od novembra letos.

http://www.olympus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji