Objavljeno: 17.10.2007

Olympus E-3 D-SLR

Po poletni predstavitvi modelov E-410 in E-510 se je Olympus (končno) odločil pomešati štrene tudi v nekoliko višjem kakovostnem in cenovnem razredu digitalnih zrcalnorefleksnih fotoaparatov. Predstavljeni E-3 je tako neposreden konkurent prav tako pred kratkim predstavljenima modeloma Canon EOS-40D in Nikon D300.

Odlikuje ga tipalo z 10 milijoni pik in možnostjo predogleda v živo (Live MOS). Uporablja sistem FourThirds, ki v praksi za faktor 2 poveča goriščne vrednosti, primerljive z 35-mm zapisom. Vgrajen je tudi stabilizator, ki deluje neposredno na svetlobno tipalo, kot smo to že srečali pri modelu E-510. Prašne delce in drugo umazanijo iz tipala odstranjuje sistem Supersonic Wave filter.

Sistem samodejnega ostrenja deluje na 11 točkah. Aparat omogoča zajemanje do 5 posnetkov vsako sekundo, ki se zapisujejo bodisi na kartice xD, ali na bolj razširjene in cenejše kartice Compact Flash (tudi tiste s podporo UDMA za hitro zapisovanje). Posnetke (ali motiv) si je moč ogledati na 2,5-palčnem zaslonu ločljivosti 230.000 pik, ki ni fiksno nameščeno, temveč ga lahko zasukamo na stran ali navzgor/navzdol. Uporabno je tudi svetlobno tipalo, ki osvetlitev zaslona LCD prilagodi glede na svetlobne razmere v okolici aparata. Iskalo je nadpovprečno veliko in z 1.15 faktorjem povečave.

Aparat bo na voljo predvidoma konec meseca novembra, okvirna cena pa bo 1699 evrov.

www.olympus.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji