Objavljeno: 5.3.2008

Olympus predstavil trenutno najmanjši D-SLR na svetu

Olympus je, nekoliko proti pričakovanjem, na CeBIT-u predstavil aparat, ki trenutno nosi (neslavno) krono najbolj kompaktnega aparata D-SLR na svetu.

Najnovejši član družine Olympus E-System, novi E-420, je namenjen začetnikom na področju digitalne zrcalno-refleksne fotografije. Pohvali se lahko z enostavno uporabo, ki je običajno značilna za kompaktne digitalne fotoaparate, ob tem pa omogoča tudi ogled žive slike na zaslonu LCD.

Tehnične značilnosti aparata so tipalo z 10 megapikami, procesor TruePic III za obdelavo posnetkov, ki omogoča do 3,5 posnetkov vsako sekundo, ter protiprašni sistem zaščito tipala pred prahom. Zaslon LCD meri 2,7 palca, aparat pa premore tudi zmožnost Face detection, ki jo poznamo iz kompaktnih fotoaparatov.

Hkrati z aparatom so predstavili tudi nov objektiv Zuiko, ki ustreza vsem aparatom s štiritretjinskim sistemom (poleg Olympusa tudi na nekaterih aparatih Panasonic D-SLR). Gre za 25 mm fiksni objektiv pri vrednosti F2.8 (enakovredno 50 mm pri 35-mm fotoaparatu), njegova prednost pa je predvsem velikost, saj je dolg vsega 23,5 mm in tehna borih 95 g.

Najnovejši član družine Olympus se bo pojavil na prodajnih policah trgovin konec aprila 2008. Cena ohišja brez objektiva bo predvidoma 499 EUR, v kompletu z prej omenjenim 25 mm objektivom pa 699 EUR.

www.olympus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji