Objavljeno: 16.10.2004

Olympus združuje predvajalnik MP3 in fotoaparat

Olympus je predstavil nov tip mobilnih naprav, ki v istem ohišju združujejo lastnosti večpredstavnih predvajalnikov in digitalnih fotoaparatov. Novi predvajalnik m:robe MR-500i ima vgrajen disk velikosti 20 GB, na katerega lahko shranjuje glasbo v zapisu MP3 ter digitalne fotografije, narejene z vgrajenim fotoaparatom ločljivosti 1,22 milijona pik. Povrh vsega ima naprava vgrajen 3,7-barvni palčni zaslon z ločljivostjo 640 x 480 pik, ki služi za predvajanje fotografskih in glasbenih albumov.

Zaslon je občutljiv na dotik, tako da naprava nima skoraj nobenih dodatnih tipk, saj funkcije krmilimo s pritiskom na izbirne menuje neposredno na zaslonu. Ker je m:robe MR-500i združljiv s protokolom PictBridge, lahko iz naprave prek vgrajenega vmesnika USB 2.0 natisnemo fotografije neposredno na tiskalnik. Kot glasbeni predvajalnik ima naprava vgrajene dodatne funkcije, ki omogočajo miksanje glasbe, posamezne skladbe pa lahko povežemo tudi s fotografijami, ki

se tedaj prikazujejo na zaslonu.

Sočasno je Olympus predstavil tudi manjši predvajalnik digitalne glasbe m:robe MR-100i, ki nima fotoaparata, meri pa le 8,9 x 5,1 x 1,5 cm in hrani do 5 GB podatkov na vgrajenem miniaturnem disku. Tudi je uporabniški vmesnik narisan na zaslonu, ki je občutljiv na dotik, vendar gre v tem primeru za zaslon rdečimi diodami LED z ločljivostjo 160 x 128 pik. ZA MR-500i bo treba odšteti 500 dolarjev, med tem ko bo MR-100 stal 250 dolarjev.

http://www.olympus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji