Objavljeno: 30.8.2005

Olympusova jesenska kolekcija

Olympus je predstavil niz novih digitalnih fotoaparatov, s katerimi bodo skušali povečati tržni delež v jesenskem in prednovoletnem obdobju. Najbolj zanimiva novost je najbrž nov član družine Mju Digital in sicer model 600, ki ima tipalo s šestimi milijoni pik. Aparat ima 3-kratni optični zum, 2,5-palčni zaslon, predvsem pa tehnologijo BrightCapture, ki pomaga predvsem pri slikanju v slabših svetlobnih pogojih. Mju Digital 600 je obenem vodno odporen, kot modni dodatek pa je na voljo v več barvah. Ameriška cena je 300 dolarjev.

Olympus Mju Digital 600.

Za ljubitelje fotoaparatov z velikimi objektivi je Olympus pripravil model SP-500UZ, ki premore optiko z desetkratnim zumom. Tipalo je tudi tu veliko šest milijonov pik, aparat pa omogoča tudi povsem ročno nastavitev. Vgrajenih je kar 21 predstavljenih načinov fotografiranja, med katerimi je tudi poseben režim samodejnega ostrenja, kjer zna fotoaparat predvideti, kje se bo predmet slikanja nahajal v naslednjem trenutku in s tem omogoča bolj kakovostno slikanje hitro gibajočih se predmetov. Ameriška cena znaša 400 dolarjev.

Olympus SP-500UZ.

Za tiste, ki ne potrebujejo tako zmogljivega objektiva, še vedno pa želijo kakovosten fotoaparat z možnostjo ročnih nastavitev delovanja, Olympus ponuja modela SP-350 in SP-310. Prvi ima tipalo z 8 milijoni pik, drugi pa jih ima 7,1 milijona. Objektiv v obeh primerih premore 3-kratni optični zum, zaslon pa je tudi tu 2,5-palčni. Oba modela podpirata naprednejše funkcije, kot je zunanja bliskavica in preverjanje svetlobnega histograma tudi pri slikanju. Zanju bo treba odšteti 400 oziroma 350 dolarjev.

Olympus SP-350.

Manj zahtevni in tisti z nekoliko plitkejšimi žepi lahko posežejo po novih vstopnih modelih FE-100 in FE-110, ki kljub temu nudita tipala s štirimi oziroma petimi milijoni pik. Odlikujeta ju prijetna oblika in preprosto delovanje, zanju pa bo treba odšteti 150 oziroma 200 dolarjev. Le korak višje je model FE-120, ki ima tipalo s šestimi milijoni pik, premore pa že 16 načinov slikanja, večji zaslon (1,8 palca) in natančnejši način slikanja marko posnetkov. Cena je v tem primeru 250 dolarjev.

Olympus FE-110.

Olympus FE-120.

http://www.oylmpus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji