Objavljeno: 17.4.2007

Olympusove digitalne novosti

V ponedeljek smo v Zagrebu obiskali novinarsko konferenco podjetja Olympus, ki je predstavilo rezultate prodaje na Hrvaškem ter nekatere Olympusove novosti na področju digitalne fotografije.

Med predstavljenimi izdelki sta najbolj izstopala nova aparata D-SLR, in sicer E-410 ter E-510. Gre za aparata s tehnologijo Live view, ki omogočata kompozicijo posnetkov prek zaslona LCD diagonale 64 mm, kar smo sicer že videli v aparatu E-330 istega izdelovalca. Bolj zanimiva novost pa je vsekakor optični stabilizator pri modelu E-510, ki je vgrajen v sam aparat in ne v objektiv, kot je to običajno pri drugih podobnih fotoaparatih D-SLR. Samo ohišje pa dopolnjuje pestra paleta objektivov Olympus, ki obsega tako cenejše objektive kot tudi vrhunske izdelke kot npr. objektiv z lečami ED v razponu 35 – 100 (ekvivalent 70 – 200 mm) z nespremenljivo zaslonko 1:2.0.

Drugi predstavljeni aparati so prihajali družine FE in mju in so prvenstveno namenjeni družinski in ljubiteljski fotografiji. Predvsem je zanimiv mju 770 SW, ki obljublja vodotesnost do 10 m globine in možnost padca iz višine 1,5 metra brez poškodb aparata. Omenjeni aparat v kratkem pričakujemo v našem laboratoriju in takrat bomo omenjene navedbe seveda preizkusili.

Prikazan je bil tudi naslednik precej priljubljenega aparata SP-510, in sicer SP-550, ki ima kar 18× zum in vgrajen optični stabilizator. Aparat je sicer že na voljo tudi pri nas.

http://www.olympus.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji