Objavljeno: 15.9.2003

Olympusovi sublimacijski tiskalniki

Eden vodilnih izdelovalcev digitalnih fotoaparatov in opreme je predstavil nove sublimacijske tiskalnike z oznakami P-10 in P-440. Oba za tisk uporabljata enako tehnologijo, ki omogoča tisk bolj realističnih in zelo obstojnih fotografij.

P-10 je namenjen tisku fotografij velikosti 8 × 11 ali 10 × 15 cm do roba, tisk ene fotografije pa traja največ 45 sekund, podpira pa tudi nov protokol PictBridge za tisk fotografij neposredno iz digitalnih fotoaparatov. P-440 je bolj večnamenski tiskalnik, sa omogoča tisk v petih različnih velikostih, vse do 20 × 25 cm in do 50 kopij iste digitalne fotografije hkrati.

Oba tiskalnika priključimo na računalnik z vmesnikom USB, P-440 pa ima vgrajen tudi režo PCMCIA za branje fotografij s pomnilnikov xD-Picture Card, SmartMedia, Memory Stick in CompactFlash ter barvni zaslon LCD za pregled in osnovno obdelavo (izrez, lego, svetlost, barve in drugo) fotografij pred tiskom. Vgrajen ima tudi priključek za priklop na televizor. Tiskalnika bosta naprodaj oktobra, v ZDA pa bosta stala 200 (P-10) oziroma 500 dolarjev (P-440).

http://www.olympus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji