Objavljeno: 27.9.2001

Olympusovih 5 milijonov

Olympusu je predstavil naslednika digitalnnega fotoaparata E-10, ki nosi oznako E-20P. Zanimivo je, da so pri Olympusu isti model le teden pozneje pod drugo oznako predstavili v ZDA. Tam napravo imenujejo E-20N, razlika pa pomeni, da je aparat prilagojen ameriškemu video standardu NTSC, medtem ko je evropski narejen za standard PAL. S tem so se pri Olympusu najverjetneje hoteli izogniti sivemu trgovanju z napravo.

V ostalih tehničnih lastnostih med modeloma ni razlike. Pri Olympusu so v novo zrcalno-refleksno kamero vgradili 0,66 palčno tipalo CCD z dvojnim prepletanjem, ki zmore dejansko ločljivost 4,95 milijonov pik. To med drugim omogoča tudi progresivno zaznavanje z 2,5 milijona pik, ki je namenjeno zelo hitrim posnetkom, s kratkimi časi do neverjetnih 1/18.000 sekunde!

Objektiv ima razpon od 9 mm do 36 mm, kar ustreza velikosti 35 mm do 140 mm pri 35-mm fotoaparatih, svetlobna jakost objektiva pa se giblje od f2 do f2,4. Vgrajena tehnologija TruePic zagotovlja boljše prehode med odtenki in barvami, sistem za zmanjševanje šuma pa naj bi omogočal čiste posnetke tudi pri posnetkih s časom preko pol sekunde (do 120 sekund). E-20 podpira tako pomnilniške kartice Compact Flash, kot tudi Smart Media, za ceno 2000 dolarjev pa proizvajalec priloži eno 32 MB kartico Smart Media.

http://www.olympus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji