Objavljeno: 19.4.2008

Open Mac verjetno potegavščina

Pred dnevi smo poročali o podjetji Psystar iz Miamija, ki je začelo oglaševati srednje zmogljiv računalnik Open Mac, ki naj bi bil sposoben poganjati Applov Mac OS X 10.5 Leopard. Izkazalo se je, da je podjetje na spletni strani že dvakrat zamenjalo svoj naslov, na nobenem izmed njih pa ni sledi o podjetju Psystar. Prav tako ga svoji zbirki podatkov nima trgovinska zbornica v Miamiju.

Očitno je torej da gre za potegavščino oz. celo prevaro, saj je na spletni strani na voljo tudi spletna trgovina, preko katere je moč kupiti tudi zloglasni računalnik. Zaenkrat še ni znano, koliko ljudi je nasedlo spletni strani, že od začetka pa je jasno, da Apple v licenčnih pogojih med namestitvijo izrecno prepoveduje uporabo svoje programske opreme na računalnikih, ki jih ni izdelal on sam.

Računalnik, ki se je že tekom prvega dneva preimenoval v Open Computer, naj bi bil na voljo za 399 dolarjev (okoli 250 evrov), sestavljal pa naj bi ga procesor Intel Core 2 Duo E4500 s frekvenco 2,2 GHz, 2 GB pomnilnika, trdi disk s kapaciteto 250 GB, integrirana grafična kartica Intel GMA 950 Graphics, zapisovalnik DVD in štiri vrata USB.

http://www.psystar.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji